'Plaza-concept maakt bol.com betere winkel' – RetailTrends

Voor professionals in retail & brands
Wachtwoord vergeten?
Of log in via social media:
Wanneer je m.b.v. social media inlogt, ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Nog geen member? Sluit membership af.
Wachtwoord vergeten?
Of log in via social media:
Wanneer je m.b.v. social media inlogt, ga je akkoord met onze privacyverklaring.
Nog geen member? Sluit membership af.
Gepubliceerd op 16 juli 2014 om 00:00
Het Plaza-concept is voor bol.com een belangrijk middel om klanten een betere winkelervaring te bieden. Het dochterbedrijf van Ahold wil met behulp van dat model naar meer segmenten uitbreiden en zijn klanten zo een breder en dieper assortiment bieden. Dat laat director Plaza Machiel Tiddens weten aan RetailNews.
De opening van de winkel Sieraden & Horloges was in mei dit jaar het laatste wapenfeit van bol.com. Welke branches daar op termijn aan toegevoegd worden, wil Tiddens niet zeggen. Dat hoeft echter niet altijd een sector te zijn die nog niet volwassen is. Zo sluit bol.com niet uit om ook toe te treden tot een stabiele markt, waarin enkele spelers de dienst al uitmaken. “We zien dat het volume groeit in zo goed als elke markt die wij betreden. Dat betekent dat je de hele markt kunt laten groeien. Dit doen we door onze winkel ook open te stellen voor andere aanbieders.”
Ook in bestaande segmenten breidt bol.com zijn assortiment uit in samenwerking met Plaza-partners. Zo blijkt volgens Tiddens dat bol.com nog altijd niet over alle boeken beschikt, terwijl daar altijd wel iemand in Nederland of België naar op zoek is. “We houden constant in de gaten welke producten of productcategorieën nog ontbreken. Wij voegen het aanbod van andere winkeliers toe aan ons eigen assortiment.” Grofweg de helft van het aanbod van bol.com is inmiddels afkomstig van andere verkopers.
Sinds de lancering in 2011 hebben ruim vijfduizend zakelijke verkopers zich aangemeld om hun producten via bol.com te verkopen. Zij bepalen zelf de prijs en het aanbod, dat zowel uit unieke als bestaande producten kan bestaan. Bol.com bepaalt aan de hand van de prijs, levertijd en kwaliteit van de verkoper welk aanbod de consument als eerste ziet. Kiest de consument voor één van zijn partners, dan ontvangt bol.com verschillend per categorie één euro plus zes tot vijftien procent over elke aankoop. “We werken op no cure, no pay-basis”, aldus Tiddens.
Bol.com Plaza dient zo als online marketingkanaal voor andere verkopers. Wanneer een klant overgaat tot aankoop, stuurt bol.com de order direct door naar zijn partner. “We krijgen daarbij vaak te horen dat het retourpercentage via ons vaak lager ligt dan via hun eigen website.” Tiddens spreekt van een ‘win, win, win-situatie’. “De klanten hebben meer keus, partners verkopen meer en wij bieden een betere winkelervaring.”
Toen Office Centre failliet ging, bleef Staples met een te groot en duur dc zitten.
HEMA, Hunkemöller en IKEA gingen het modebedrijf voor.
63 procent van de Nederlanders doet tijdens Black Friday aankopen die ze anders niet zouden doen. 
Naast de normale supermarktfililalen komen er ook smart fridges op kantoren en onbemande minishops bij.
Het bedrijf heeft last van tegenvallende verkoopcijfers als gevolg van het post-corona effect.
Consumenten nemen hoge prijzen voor lief in ruil voor deskundigheid en om de lokale ondernemer te ondersteunen.
Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!
Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.
Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!
Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!
Probeer RetailTrends premium
Maand membership
€10
Jaar membership
€395
Business membership
€595

Webwinkel Vakdagen
Jaarbeurs, Utrecht
RetailTrends Topics
AFAS Theater
Fans Love Brands
Heineken Experience
RetailTrends Live!
DeLaMar Theater
What’s Next in Retail Tech
AFAS Theater
Vul hier je e-mailadres in om de video te kijken.
Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.
Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!
RetailTrends Media is dé informatie en inspiratiebron voor professionals in retail & brands. RetailTrends biedt dagelijkse actualiteit (voorheen RetailNews) en vormt met diverse retailevents een platform voor het signaleren en duiden van relevante ontwikkelingen in de retailbranche.
Deze website maakt gebruik van cookies om de best mogelijke ervaring te bieden. Lees meer
Word member

source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

On this website we use first or third-party tools that store small files (cookie) on your device. Cookies are normally used to allow the site to run properly (technical cookies), to generate navigation usage reports (statistics cookies) and to suitable advertise our services/products (profiling cookies). We can directly use technical cookies, but you have the right to choose whether or not to enable statistical and profiling cookies. Enabling these cookies, you help us to offer you a better experience.